fbpx

4 razloga za povećanje Vašeg budžeta za video produkciju

 

Nije tajna da je video najefikasniji sadržaj na društvenim mrežama. Razlog za to leži u činjenici da je većina informacija koje se prenose u naš mozak vizuelna. Takođe, danas imamo vrlo ograničeno slobodno vreme tokom koga želimo dobiti što je moguće više informacija. A koji je bolji način za to od gledanja videa?

Ako dobra slika može povećati broj lajkova na vašem postu, zamislite šta mnogo pokretnih slika mogu učiniti. Video sadržaj je i neverovatan način da svoj website pozicionirate na prepunom tržištu pretraživača.

 1. Video povećava konverzije i prodaju

   Prema Hubspot-u, 97% prodavaca smatra da video pomaže kupcima da bolje razumeju proizvode i usluge. Video sadržaj ističe važne faktore proizvoda ili usluge, daje konkretne informacije o njima i pri tom je lak za konzumiranje.

   Porast broja kvalitetnih videa na Vašem sajtu povećava stopu konverzije za čak 80%.

   Video takođe može direktno dovesti do prodaje. Studije pokazuju da je 74% korisnika koji su gledali video objašnjenja o nekom proizvodu naknadno i kupilo taj prozivod.

  2. Video poboljšava Vaš SEO (search engine optimization)

  Google algoritam izuzetno ceni website-ove koji sadrže video zapise. Prema Google-u, sajtovi koji sadrže video snimke u visokoj rezoluciji uspevaju da nadmaše neke druge verodostojne website-ove pri rangiranju. Ali samo dodavanje video zapisa na Vaš sajt neće mnogo pomoći. Morate da koristite ispravne SEO oznake i prave ključne reči da biste osigurali visoku poziciju na pretraživaču.

  Takođe, potencijalnim kupcima pružite opciju da preduzmu sledeći korak nakon odgledanog videa. Proverite da li je na kraju videa jasno definisan CTA (call to action) - veza do druge stranice ili web lokacije. Google prati broj stranica koje posetilac pregleda i obično prikazuje stranice sa najvećim brojem klikova.

  3. Video podstiče “share” na društvenim mrežama

  Sve društvene mreže ohrabruju kreiranje video sadržaja svojim karakteristikama. Facebook je lansirao Live Video. Instagram ima mogućnost postavljanja jednominutnog videa i Instagram priče, Twitter ima Periskop. YouTube je druga najpopularnija društvena mreža na svetu.

  Ljudi na društvenim mrežama žele da podele emociju a ne činjenice. 76% korisnika kaže da bi podelio video sa svojim prijateljima ako bi bio zabavan. Šta je zaključak? Kreirajte zabavni video sadržaj kako biste podstakli pratioce da ga podele na društvenim mrežama. Da li će se to odmah isplatiti? Ne. Ali će interakcije na društvenim mrežama kreirati verne pratioce, povećati saobraćaj ka vašem website-u i vremenom postati lojalni klijenti.

  4. Video je danas prilagođen pametnim telefonima

  Dobro je poznato da upotreba pametnih telefona eksponencijalno raste. Korisnici mobilnih uređaja vole da gledaju video sadržaj. Upotreba pametnih telefona i popularnost videa idu ruku pod ruku. Proverite da li je Vaš video sadržaj optimizovan za upotrebu na mobilnim telefonima. Da biste dodatno animirali gledaoce, u svoje video zapise uvrstite titlove i tekstualne znakove. Oni poboljšavaju celokupno korisničko iskustvo i podstiču gledaoce na akciju.